Toppar kreatörslaget

Nu kliver den prisbelönte Creative Directorn Johan Baettig ombord på Chimney. Med sin starka kreatörsådra, internationella bakgrund och erfarenhet från toppbyråer är han en viktig pusselbit i vår fortsatta resa.

När Johan Baettig tar steget in hos oss på Chimney som Creative Director är det inte bara med ett stort antal priser som guldägg och vinster från Cannes Lion i bagaget utan även framgångsrika samarbeten med kända varumärken som Nike, ATG, Coca-cola, Barclays och Volvo. Han kommer senast från Publicis.Sapient. Innan dess jobbade Johan bland annat på byråer som Åkestam Holst och Mother i London.

Bo Thorp, Business Area Director, är väldigt nöjd med rekryteringen.

– När vi nu bygger Chimney för framtiden utgör Johan en viktig pusselbit. Hans kreativitet och förmåga och tänka utanför boxen är något i särklass. Han är också extremt duktig på att leda kreatörer och skapa relevant och engagerande content för kunder. Hans internationella bakgrund är också ett plus i en allt mer gränslös värld. It’s a win-win situation.

Henric Larsson, Nordisk VD, instämmer i det:

– Johan stärker vår kreativa kraft ytterligare och hans internationella erfarenhet är en perfekt match med Chimneys egen erfarenhet av kunder i de nio länder där vi i dag är aktiva. Våra kunder behöver dra nytta av erfarenheter från resten av världen och det kommer Johan hjälpa oss att förstärka ännu mer.

Johan Baettig ser fram emot att göra avtryck och bidra till Chimneys utveckling.

– Jag har en relation med Chimney sedan tidigare och vet att det är ett kreativt bolag som håller allra högsta klass både i skapande och leverans. Jag känner mig lite som Kalle i Chokladfabriken när jag nu får sitta i samma hus och har möjlighet att få mina idéer visualiserade av dessa fantastiska artister.

Johan brinner för stora idéer som gör skillnad på riktigt och tar gärna den senaste tekniken till hjälp för att få fram budskapet.
– Chimney har en fantastisk kompetens inom kommunikation. Min ambition är att vidareutveckla vår kreativa och strategiska process för att stärka vår roll som partner ännu mer.

VARMT VÄLKOMMEN JOHAN!