Tre tips som maxar effekten av din nativekampanj

Vill du skapa kampanjer som blir lästa länge, stärker ditt varumärke och får kunderna att klicka sig in på din sajt? Då ska du testa native. Här är tre knep för dig som vill maximera din kampanj:

Native är kommersiellt innehåll som publiceras på tidningssajter. Kampanjen liknar en vanlig artikel men har en tydlig annonsmärkning och avsändare från företaget. Innehållet tas antingen fram av publicistens egen content studio eller en betrodd extern leverantör – som Chimney.

Här är tre tips för en lyckad nativekampanj

1. Innehållet är nyckeln

Imitera en nyhetsartikel när du skapar kampanjen. Lyft en fråga eller ett ämne som är intressant för läsaren och låt den ta störst plats. Lyft fram din produkt i andra hand. Med intressant och trovärdigt innehåll kommer konverteringen automatiskt.

2. Välj bilder med omsorg

Välj bilder som smälter in på nyhetssajten. Visa hellre vanliga människor än kampanjbilder. En vanlig selfie tagen med mobilkamera funkar bättre än du tror. Det förstärker trovärdigheten för din produkt och minskar risken att läsaren slår på sina inbyggda adblockers och skrollar vidare.

3. Stick ut med rörligt material

Nativeartikeln kompletteras med fördel med rörligt material. Lyft gärna fram vanliga människor som skapar igenkänning hos tittaren. Eller koppla på tillägget SmartVideo som förvandlar dina videor till nätshoppar. Steget till ett köp har aldrig varit kortare – och konverteringen har aldrig varit högre.