Välkommen Jenny Stamming Reinisch, ny chef för Chimney Göteborg

 

Vi förstärker teamet i Göteborg! Jenny Stamming Reinisch firar 20 år i kommunikationsbranschen genom att börja hos oss på Chimney – hon har startat upp och drivit reklambyråer, arbetat som projekt- och produktionsledare och de senaste sju åren har hon arbetat som varumärkesstrateg inom allt ifrån ingenjörstunga företag till retailkedjor.
– Idag vet jag hur varumärkesarbeten kan utveckla affären och ge otrolig effekt på sista raden.

Välkommen! Vem är du? Ge oss en hisspitch!

Småbarnsförälder, affärsstrateg och tävlingsryttare (självklart hoppning). Jag bor söder om Göteborg vid havet på Onsalahalvön med familjen. Jag är glad, driven och har båda fötterna på jorden.

Vad ska du göra hos oss?

Jag är ansvarig för Chimney i Göteborg och ska öka vår närvaro i västra och södra Sverige. Ska helt enkelt hitta nya spännande uppdrag och låta Göteborgskontoret växa med dem.

Vad lockade med Chimney?

Rörligt är det nya svarta, och Chimney har det som jag känner att marknaden behöver. Många byråer bygger upp kompetens inom rörligt men Chimney har det i sitt DNA. På Chimney kan våra kunder ta del av samma kompetens som arbetar med Madonnas musikvideos och Oscarsbelönta filmer i sin egna kommunikation. En av de största utmaningarna idag är att nå fram till målgruppen och beröra, då måste vi våga tänka annorlunda och testa nya vägar – det gör vi på Chimney varje dag.

Hur ser du på våra möjligheter att utvecklas i Göteborg?

I Göteborg är Chimney mest kända för sina högkvalitativa arbeten inom serier och långfilm, men också för vår postproduktion inom reklamfilm. Utmaningen, men också möjligheten, är att aktivt gå ut och träffa företag i regionen och berätta om en ny typ av byrå, en Creation Agency, som på ett smart sätt kan hjälpa företag att nå ut i det nya medielandskapet. På kort sikt ligger därför fokus på att utveckla och sätta vårt erbjudande.

Alla vet inte vad en Creation Agency gör. Är det en utmaning?

Ja, det är alltid tufft att gå ut och prata om ett nytt sätt att se på kommunikation. Men jag tror på att resa en ny stege istället för att bli nr 2 eller 3 på en befintlig. Samtidigt som vi möter våra kunder med stor ödmjukhet inför deras utmaningar, möjligheter och kunskaper kring kommunikation kommer vi utmana dem genom att komma med lösningar och förslag på samarbetsformer som kan kännas nya men som vi vet kan ge verklig nytta. Så jag tror att vi har goda möjligheter att växa i Göteborg med omnejd 🙂

Att fortsätta bygga den härliga Chimney-andan i Göteborg ligger också i fokus. Vi har många fantastiska medarbetare här i Göteborg och jag vill att alla ska vara delaktiga och känna att de trivs och utvecklas. Helst vill jag att de stormtrivs, faktiskt!

När vi utvecklar varumärken brukar vi bland annat prata om att hitta märkets “secret sauce”, det unika/speciella med varumärket som särskiljer det från andra. Vad skulle du säga är din secret sauce?

Jag tror min secret sauce är att jag älskar att skapa affärsnytta för mina kunder, vilket ofta innebär att jag gärna utmanar företagsledningar att se sitt företag utifrån, alltså ifrån kundperspektivet. Den andra ingrediensen är att jag älskar människor. Vi arbetar alltid i team både hos oss men också tillsammans med kunden, och att tycka att det är riktigt kul och givande ger energi och glädje! Så det är också en viktig ingrediens i min secret sauce.